Hoe ontwerp je een huis uit de jaren 30? Dat doe je zo!

Tegenwoordig worden de jaren dertig beschouwd als een gouden eeuw van design. De Grote Depressie had geleid tot een nieuw tijdperk van bezuinigingen. Dit betekende dat mensen een eenvoudiger leven leidden met minder bezittingen en dit werd weerspiegeld in hun huizen. De wereld van vandaag is echter heel anders. Mensen hebben meer ruimte en meer technologie dan ooit tevoren. Dus, hoe kun je een prachtig op de jaren dertig geïnspireerd huis creëren?

Raamdecoratie

Ramen zijn een geweldige manier om karakter aan je huis te geven. Je kunt ze gebruiken als scheidingswanden tussen kamers of zelfs als een kenmerkende muur zelf. Raamdecoratie speelt een belangrijke rol bij het uiterlijk van je raam. Ze kunnen echt helpen om de toon te zetten in je kamer. Vouwgordijnen passen perfect bij een jaren 30 woning.  Ze voegen een elegante touch aan elk raam, en bieden tevens privacy. Je kunt verschillende tinten en texturen gebruiken voor een persoonlijke touch.

Verhoudingen

De volgende stap bij het ontwerpen van een jaren dertig woning is om de verhoudingen goed te krijgen. De huizen uit deze tijd zijn uniek, omdat ze zijn gebouwd zonder computers of meetapparatuur. In plaats daarvan vertrouwden architecten op hun eigen intuïtie en ervaring om prachtige huizen te creëren met de perfecte balans tussen ruimte en stijl. Hoe zou je je droomhuis ontwerpen als je zonder moderne technologie zou werken? Wat zouden de eerste dingen zijn die in je opkomen? Nou, de meeste mensen denken aan grote ramen en open lay-outs. Het mooie van het creëren van dit soort ruimte is dat het niet meer geld hoeft te kosten dan welk ander type dan ook. Het vergt alleen wat zorgvuldige planning voordat je begint met bouwen.

Symmetrie

Er zijn verschillende kenmerken van de architectuur uit de jaren dertig die je kunt gebruiken om in de moderne tijd een huis in jaren dertig-stijl te creëren. Een van deze kenmerken is symmetrie. Symmetrie wordt vaak beschouwd als een belangrijk kenmerk van de architectuur uit de jaren dertig, en dit is logisch. Het symmetrische ontwerp weerspiegelt de liefde van het tijdperk voor balans, orde en harmonie. Het creëren van symmetrie in je huis kan net zo eenvoudig zijn als het gebruik van symmetrie in de lay-out. Als je twee kamers aan de ene kant van de gang hebt en twee kamers aan de andere kant, zorg er dan voor dat je elk paar gelijkmatig verdeeld met een soort decoratief object.

Leave a Reply

Your email address will not be published.