Wat is liposuctie en wat zijn de voordelen?

Voor heel wat mensen is van toepassing dat ze helemaal niet tevreden zijn met de uitstraling van hun lichaam. Dat kan ontzettend vervelend zijn. Niet zelden is het zo dat vooral de aanwezigheid van vet hiervoor als de voornaamste schuldige wordt aangewezen. Dit geldt niet in het minst voor de probleemgebieden zoals bijvoorbeeld de heupen evenals de buik. Gelukkig is het zo dat er op dit vlak tegenwoordig verschillende mogelijkheden bestaan om je te helpen om van dit (hardnekkige) vet verlost te geraken. Liposuctie is wat dit betreft de vaakst geprefereerde methode. Wil jij hier nu graag meer over te weten komen? Dan is de onderstaande informatie doornemen zeker interessant.

Wat moet je weten over liposuctie?

De techniek die we tegenwoordig kennen onder de naam liposuctie werd al ontwikkeld aan het einde van de jaren ’90 in de Verenigde Staten. Tot op dat moment was het zo dat er sprake was van een andere techniek welke altijd werd uitgevoerd onder algemene verdoving. Dit bleek niet altijd interessant zijn omdat tijdens deze ingreep het risico bestond om geconfronteerd te worden met zogenaamde weefselschade. Dit zorgde er uiteraard niet zelden voor dat er sprake was van een langere herstelperiode. Bovendien is het zo dat de traditionele techniek ook heel wat meer kans gaf aan complicaties. Tegenwoordig is dat door de toepassing van tumescente liposuctie heel wat minder het geval. Het spreekt voor zich dat dit ervoor heeft gezorgd dat deze behandeling door de jaren heen alleen nog maar op meer bijval is kunnen gaan rekenen… en dat is eigenlijk niet meer dan terecht.

Uitgevoerd onder plaatselijke verdoving

Zoals de informatie hierboven je al heeft aangegeven is het zo dat er bij de zogenaamde tumescente liposuctie gebruik wordt gemaakt van plaatselijke verdoving. Deze maakt het mogelijk om de houding aan te passen wanneer dat is gewenst. Aan het einde van de behandeling is voor de patiënt overigens gewoon mogelijk om een zittende of zelfs een staande houding aan te nemen. Dit zorgt ervoor dat de contouren zichtbaar zijn die anders onder algehele narcose verborgen zouden blijven. Dit maakt het uiteraard mogelijk om ook deze contouren optimaal bij te werken. Het hoeft ongetwijfeld niet benadrukt te worden dat dit het eindresultaat alleen maar ten goede zal komen.

Alle voordelen voor je op een rijtje gezet

Verspreid over deze pagina is het zo dat er al verschillende voordelen werden aangehaald met betrekking tot het ondergaan van deze nieuwe vorm van liposuctie. Het is echter uiteraard mogelijk dat niet alle voordelen even duidelijk zijn voor jou. Omwille van deze reden zetten we ze hieronder nog even graag uitgebreid voor jou op een rijtje: 

  • Er is sprake van aanzienlijk minder weefselschade;
  • Plaatselijke vetophopingen kunnen veel nauwkeuriger worden verwijderd; 
  • Plaatselijke verdoving volstaat voor het ondergaan van de ingreep; 
  • Er is geen sprake van overtollige huid;
  • Het herstel verloopt merkbaar sneller;

Zou jij ook graag vet op bepaalde probleemlocaties willen laten verwijderen? Wil je daarbij graag verzekerd zijn van zowat het best mogelijke eindresultaat? In dat geval zal je naar alle waarschijnlijkheid uitermate tevreden zijn over het effect dat liposuctie ondergaan weet te creëren. Dit althans wanneer je kiest voor deze nieuwe variant. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.