Deense meubels zijn niet meer weg te denken in het interieur

Scandinavische meubels zijn niet meer weg te denken in ons interieur tegenwoordig. De kenmerken van dit soort meubels zijn vooral de simpelheid en functionaliteit die het heeft. Het ontwerp van deze meubels hebben vooral als essentie dat het functioneel is. Het moet doen, waarvoor het bedoeld is en niet alleen maar omdat het mooi is.

Deense meubels

Meubels van Deens design zijn het meest populair van de Scandinavische markt. Het heeft dat minimalistische en functionaliteit dat je verwacht van Scandinavische meubels. Alleen Deense meubels kennen we al ver terug in de geschiedenis. Het was namelijk ook niet weg te denken in de jaren 40, 50 en 60 in Nederland. Deze meubels zijn een aantal jaar geleden weer geïntroduceerd in de Nederlandse huishoudens en zijn ondertussen weer enorm populair.

Deense meubels zijn zo eenvoudig gebleven, doordat in de geschiedenis de Deense bevolking het moest doen met wat ze hadden. Hout was dan vaak een materiaal soort wat altijd in hand bereik lag en dat zorgden ervoor dat er meubels ontstonden zonder poes pas. Door deze gedachten wordt deze Deense stijl tijdloos en staat het in elk interieur en elke tijd prachtig.

Natuurlijk materialen

Bij Deense meubels wordt vaak gebruik gemaakt van natuurlijk materialen. Hierbij is hout het meest gebruikte stukje materiaal. Vroeger werden Deense meubels vooral gemaakt van essenhout. Essenhout is hard, maar ook flexibel. Het gaat vele jaren mee, wat ervoor zorgt dat het een duurzame houtsoort is. De kleur varieert tussen wit en geel. En niet iedereen is dol op deze kleur. Gelukkig zijn er meer soorten hout toegevoegd aan het palet van Deense houten meubels. Zo is eiken niet meer weg te denken. Eikenhout heeft een geelbruine tot donkerbruine kleur en is het meest gebruikte stukje hout voor bijvoorbeeld Deense tafels en salontafels. 

Maatwerk

Heb je iets in gedachten qua meubel wat je graag zou willen hebben staan in je woonkamer, zoals bijvoorbeeld een hele mooie Deense eettafel en vind je het niet in het standaard assortiment. Dan kun je tegenwoordig het geheel met eigen ontwerp laten maken. Dus niks houd je meer tegen om een Deens meubel in huis te halen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.