Roomdivider vol met planten

We kennen allemaal de roomdividers die nuttig zijn voor het opdelen van de ruimte. Je geeft deze ruimte meer geborgenheid en gezelligheid door het te verdelen in kleinere plekken. Een bekende roomdivider is bijvoorbeeld een grote kast. En ook een kamerscherm wordt veel gebruikt. Maar je kunt ook planten gebruiken als afscheiding. Je kunt daardoor gemakkelijk overal groen plaatsen.

Waarom een roomdivider met planten?

Een roomdivider met planten is een ideale oplossing voor als je problemen hebt met het scheiden van een ruimte. Heb je een kamer die redelijk vierkant en groot is? Dan kan het lastig zijn om deze makkelijk in te delen. Het kan al snel druk en saai ogen. Je kunt daarom kiezen voor het opdelen van een grote ruimte in kleinere plekken. Waardoor je meerdere soorten ruimtes kunt afscheiden van elkaar. Hierbij kun je denken aan een enorme kast, maar een roomdivider plantenbak is ook zeker een goede optie. Het geeft een mooi groen resultaat. Deze levende afscheiding zorgt ook voor meer akoestiek. Harde oppervlakte, zoals muren, zorgen voor meer weerkaatsing van de geluiden. De ruimte is daardoor veel drukker qua geluid dan normaal. Zachte materialen zorgen ervoor dat het geluid verminderd. Dit komt doordat ze het geluid absorberen en de ruimte niet meer hol laten klinken. Een roomdivider met planten is dus ideaal voor dit soort ruimtes. Natuurlijk zorgt deze levende afscheiding ook voor de verbetering van de luchtvochtigheid en het zuiveren van de lucht.

Het kan lastig zijn om meer groen te plaatsen in ruimte en dan is een roomdivider met planten ideaal. Daarnaast kun je met je interieurbeplanting in je afscheiding helemaal losgaan. Er zijn altijd verschillende soorten, maten en vormen beschikbaar. Het maakt dus niet uit hoe een bepaalde ruimte eruitziet. Mocht je toch niet tevreden zijn met de manier waarop een roomdivider staat. Dan kun je het vaak gemakkelijk verplaatsen naar een andere plek. Een roomdivider met planten valt direct op en zorgt voor de natuurlijke sfeer in een ruimte. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.