4 x tips voor het inpakken van je backpack

Je gaat rondreizen met je backpack en komt erachter dat het inpakken van deze unit toch net iets anders werkt dan een koffer inpakken. Niet getreurd! Wij delen 4 tips met je om het inpakken van je backpack iets makkelijker te maken.

Niet te groot en niet te veel!

Onthoud: de eerste keer dat je gaat reizen, neem je áltijd te veel mee. Het zal dus vanzelf makkelijker worden om minder mee te nemen. Maar hoe groter je backpack is, hoe verleidelijker het is om meer mee te nemen. Weet dat je aan een backpack van 55 tot 65 liter echt genoeg hebt voor de gemiddelde rondreis. En of je nou een maand gaat of een jaar: dat maakt weinig verschil!

Verdeel je bagage

De ultieme tip: verdeel je bagage! Dit doe je bijvoorbeeld met de magische packing cubes. Handiger dan dit wordt het niet. Packing cubes zijn afsluitbare zakken in verschillende maten, die ervoor zorgen dat je je backpack super strak kunt inpakken. Een ander voordeel is dat je altijd overzicht hebt. Je weet precies wat er in welke packing cube zit. Zo berg je bijvoorbeeld je jurkjes op in de rode packing cube. Als je eenmaal gewend bent aan deze dingen, wil je niet meer zonder! Ook vacuümzakken zijn een ideale oplossing om je backpack compacter in te pakken.

Zware spullen

Sommige spullen zullen ongetwijfeld zwaarder zijn dan anderen. Zorg ervoor dat je de zwaarste spullen dichtbij je lichaam plaats, dus tegen de rug aan. Pak je zwaarste spullen vervolgens als eerste in. Op deze manier voelt je backpack minder zwaar aan en sta je straks niet met rugpijn op het vliegveld van Ibiza!

Maak een inpaklijst

Ga op onderzoek uit. Wat heb ik echt nodig? Wat moet ik meenemen en wat zou ik ook ter plekke kunnen kopen? Handige vragen om je goed in te verdiepen. Verder zijn er genoeg websites waar je standaard inpaklijsten kunt vinden. Door een juiste inpaklijst zorg je voor een fijne houvast tijdens het inpakken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.