Dingen die je wel en niet moet doen met nagels

De nagels van een gezond persoon zijn glad en vrij van putjes en groeven. Ze zijn consistent in zowel kleur als textuur. Er zitten geen vlekken of andere verkleuringen op. Problemen met de vingernagels zijn echter niet ongebruikelijk, zoals veranderingen in de kleur. Een vermindering of een toename van de dikte van de nagels kan ook worden veroorzaakt door afwijkingen. De nagelplaat kan loskomen van de huid eromheen. Lees dit artikel om erachter te komen wat je wel en niet met je nagels moet doen.

Dingen die je wel moet doen

Zorg ervoor dat je vingernagels altijd schoon en droog zijn. Op deze manier kunnen bacteriën niet onder je vingernagels groeien. Vocht kan ervoor zorgen dat vingernagels splijten als het herhaaldelijk of langdurig in contact komt met de nagels. Zorg ervoor dat je met katoen gevoerde rubberen handschoenen draagt ​​bij het afwassen, schoonmaken of werken met sterke chemicaliën. Als je je nagels knipt, zorg er dan voor dat je een scherpe tool gebruikt. Geef je vingernagels daarna een lichte ronding met een vijl. Je moet ook goede een vochtinbrengende crème gebruiken die je kunt krijgen bij een nagelgroothandel. Wanneer je handlotion gebruikt, masseer deze dan ook in op je vingernagels en nagelriemen. Dit helpt om je nagels gezond en sterk te houden. Volgens verschillende onderzoeken kan het voedingssupplement biotine mogelijk helpen om breekbare of broze nagels te versterken.

Dingen die je niet moet doen

Onthoud dat je niet op je vingernagels moet bijten en niet aan je nagelriemen mag plukken. Deze gewoonten kunnen problemen veroorzaken voor het nagelbed. Een infectie kan worden veroorzaakt door bacteriën of schimmels die je lichaam binnendringen via een klein sneetje dat door je vingernagel wordt gemaakt. Trek niet aan de nijnagels als je die hebt, omdat er naast de nijnagel ook het risico bestaat dat je het levende weefsel scheurt. Verwijder in plaats daarvan nijnagels door ze voorzichtig af te knippen. Verminder ook de hoeveelheid nagellakremover die je gebruikt. Kies een acetonvrij product voor je nagellakremover voor het beste resultaat. Je kunt er een kopen van Alina Hoyo of van andere merken. Negeer eventuele afwijkingen niet. Raadpleeg je huisarts of een dermatoloog voor een beoordeling als je een probleem hebt met je nagels.

Leave a Reply

Your email address will not be published.