Hoe kun je striae verbergen

Wanneer je lichaam erg snel groeit kunnen er striae ontstaan. Dit zijn rode plekken die lijken op littekens en worden vaak als cosmetisch onprettig gezien, vooral door vrouwen. Deze striemen kunnen door verschillende redenen ontstaan. Zo kan iemand deze striemen krijgen bij een groeispurt, maar ook bij het groeien van de spieren of bij dik worden. Zwangere vrouwen hebben de kans om striae te krijgen wanneer de buik aan het groeien is, omdat het lichaam hier niet gewend aan is. Omdat deze vaak niet mooi worden gevonden willen de meeste mensen striae vaak verbergen.

Het verbergen van je striae.

Striae zijn vaak streepvormige striae die rood of blauw rood zijn en later op littekens beginnen te lijken. Vooral in de tweede helft van de zwangerschap kan de huid behoorlijk onder spanning komen te staan en uitrekken. Vrouwen met een lichte, gevoelige huid en die veel aankomen door zwangerschap en misschien al eerder overgewicht hadden zijn extra gevoelig voor deze striemen op de buik. Ze kunnen echter zorgen voor aardig wat onzekerheid, en daarom willen sommige vrouwen deze graag verbergen.

Een van de dingen die je kan doen om de striemen minder te maken is gebruik maken van crème. Vitamine A-zuur crème heeft een eigenschap die erg helpt tegen deze stretchmarks. Deze kunnen erg verminderd worden, maar gaan niet weg. Er zijn nog veel meer verschillende soorten crèmes die zouden helpen tegen striae maar de vitamine A-zuur heeft als enige een significant resultaat.

Een andere strategie die je kan gebruiken is een laserbehandeling. Het vermindert de striae aanzienlijk, maar het resultaat van deze behandeling is lastig te voorspellen. Het kan zijn dat je meerdere behandelingen nodig hebt en het is een dure optie. Ook is de kans op goed resultaat maar beperkt. Dit is waarom dit misschien niet de beste methode is van striae.

Striae is heel normaal

Als je striae op je buik hebt bij zwangerschap kan dit natuurlijk vervelend zijn en misschien cosmetisch niet zo mooi. Er worden online veel tips gegeven over hoe je deze striae kan behandelen, maar een groot deel van deze tips hebben geen wetenschappelijk bewijs. Er is geen gemakkelijke manier om de striemen volledig te verwijderen, maar er zijn wel een paar manieren om deze dus te verminderen. Er is geen gouden standaard van welke methode het beste werkt en hoe goed deze op jou werkt. Je moet dus vaak zelf uitzoeken wat het beste werkt.

Tip: Biodermal

Leave a Reply

Your email address will not be published.