iPhone laadt niet meer snel op

De iPhone is één van de meest gebruikte smartphones van dit moment. Dat is goed te verklaren, want het is een betrouwbaar merk en de prestaties zijn uitzonderlijk hoog. Een belangrijke eis die we tegenwoordig hebben voor onze telefoon is dat het toestel snel kan worden opgeladen. Het kan echter helaas soms voorkomen dat je iPhone na een tijdje niet meer zo snel oplaadt als normaal. Frustrerend, maar hopelijk is de oorzaak maar een klein probleem. In het ergste geval zul je een iPhone reparatie laten uitvoeren in Breda

De oplaadkabel of adapter is mogelijk beschadigd

Het gebeurd heel erg vaak dat je een iPhone niet meer goed oplaadt omdat de oplaadkabel of adapter defect is. Er kan bijvoorbeeld een breuk in de kabel zitten, of is het gaan rafelen. Daardoor wordt de stroomtoevoer beperkt en laadt het toestel minder snel op. De eerste stap is dan ook altijd om je kabel te vervangen. Het kan natuurlijk ook zijn dat je adapter kuren vertoont. Probeer een andere. Maak altijd gebruik van de originele Apple accessoires, zodat je toestel geen schade op kan lopen.

Een vieze oplaadpoort

Het kan ook zijn dat je oplaadpoort vuil is, door een ophoping van bijvoorbeeld stof. Deze ophoping kan de verbinding tussen de oplaadkabel en de poort verstoren, waardoor het opladen vertraagd wordt. Gebruik een zachte borstel of een tandenstoker om voorzichtig eventueel vuil uit de poort te verwijderen. Zorg ervoor dat je dit voorzichtig doet om de poort niet te beschadigen. Als je het niet prettig vindt om zelf te doen, ga dan eens langs bij een reparatiebedrijf bij jou in de buurt.

De batterij is aan vervanging toe

Wanneer je iPhone niet meer snel oplaadt, kan het ook liggen aan de batterij. Op een gegeven moment zal de batterijcapaciteit minder worden, waardoor het opladen langer duurt. De batterijconditie kan worden gecontroleerd door naar instellingen te gaan. Kies vervolgens voor batterij en dan batterijconditie. Mocht het percentage onder de 80% zijn, wordt het aangeraden om de batterij te laten vervangen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.