Samenwonen met hem: zo begrijp je elkaar beter!

Op een gegeven moment ontkom je er niet meer aan. Je bent vaker met elkaar dan zonder elkaar. Eigenlijk is het meer een formaliteit om bij elkaar in te trekken, want je bent ook nu eigenlijk al 24/7 bij elkaar. Toch is de allereerste keer samenwonen met een man wel wat anders dan alleen of met enkel dames wonen. Wanneer je constant samen bent, zal dit gegarandeerd een keer tot spanningen leiden. Vaak uit onbegrip. Daarom belangrijk om te weten wat je kunt verwachten en hoe je het samenwonen in betere banen kunt leiden. In dit artikel enkele tips om je hierbij op weg te helpen.

Maak ruimte in de badkamer

Vrouwen zijn vaak geneigd om de ruimte in de badkamer volledig toe te eigenen. Je zou immers zeggen dat een vrouw meer verzorgingsproducten gebruikt. Niets is echter minder waar. Mannen hebben ook veel nodig. Heeft hij bijvoorbeeld een baard? Dan moet je niet alleen denken aan ruimte om de spullen van zijn scheermesjes abonnement op te bergen, maar ook aan baardolie, baardbalsem, baardshampoo, et cetera. Hier komt meer bij kijken dan je nu denkt.

Besef goed dat hij evenveel ruimte verdient als jij. Maak daarom echt de helft van het kastje leeg voor zijn spullen en zoek eventueel een oplossing om meer ruimte te creëren. Dat zorgt ervoor dat hij zich meer welkom voelt en dat hier verder geen frustraties over kunnen ontstaan.

Luister naar wat hij zegt

Wij vrouwen hebben vaak de neiging om verder te denken dan nodig is. Als hij bijvoorbeeld zegt geen zin te hebben om samen een film te kijken. Dan is dat meestal gewoon omdat hij geen zin heeft en liever iets voor zichzelf doet. Als vrouw denk je echter misschien al snel dat hij geen zin heeft in jou of een geheel ander excuus heeft, wat hij niet deelt.

In de praktijk blijken de meeste mannen echter niet zulke subtiele taal te gebruiken. Wat hij heeft bedoeld, wordt ook gewoon zo gezegd. Handig, nietwaar?

Probeer ook echt te luisteren naar wat er wordt gezegd. Wil hij bijvoorbeeld zijn baardgroei stimuleren? Probeer hier dan echt interesse in te tonen en onderzoek de mogelijkheden. Door te luisteren en te helpen, groei je dichter naar elkaar toe. En…geef elkaar ook echt de tijd als dat nodig is. Je hoeft niet álles samen te doen. Dat brengt meer rust en zorgt voor een sterkere relatie.

Blijf samen leuke dingen doen

Als je eenmaal samenwoont, schiet dit er nog wel eens bij in. Je bent constant bij elkaar. Je hoeft dus geen afspraakjes meer te maken om elkaar te zien. Vroeger ging je eigenlijk altijd wel iets leuks doen om in elkaars aanwezigheid te zijn. Dat is nu niet meer nodig. Maar dat betekent niet dat je elke dag gewoon bij elkaar op de bank moet ploffen en verder niets meer hoeft te doen. Ook als je samenwoont, moet je moeite voor elkaar blijven doen. Zo nu en dan samen de deur uit gaan. Leuke dingen ondernemen. Zo kom je niet in een sleur terecht. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.